"Indiferent că este vorba despre o persoană sănătoasă, care vrea să-şi păstreze sănătatea, sau despre o persoană care este în faţa unei provocări, precum diabetul insulinodependent sau chiar un cancer în fază incipientă, apa alcalină reprezintă un început al procesului de refacere, de remisie. Oricât de sănătos te-ai considera, apa alcalină îţi poate îmbunătăţi starea. Îi poate ajuta pe bolnavii de cancer să-şi învingă boala, îi poate ajuta pe bolnavii de diabet să nu mai depindă de tratamentul cu insulină, dar şi o persoană care face sport să-şi îmbunătăţească performanţele."
Dr. Robert O. Young, nutriţionist, microbiolog şi naturopat

Apa Kangen este o apa alcalina


PH-ul, redat printr-o scara cu valori de la 0 pana la 14, arata daca o substanta este acida sau alcalina. (Vezi tabelul alaturat.) O solutie este neutra daca are PH-ul de 7.

In corpul uman, PH-ul este foarte important, in mod special PH-ul sangelui, care trebuie sa aiba valori intre 7,30 si 7,45. PH-ul sangelui indica cat de mult oxigen este in sange, pentru a putea fi folosit de celule. Lipsa de oxigen si imediata sa consecinta: acidoza metabolica sunt componentele aproape tuturor bolilor pe care le cunoastem.
Dr. Otto Warburg, castigatorul premiului Nobel in anii 1930 si 1940, a demonstrat ca, boala atat de crunta a secolului nostru, cancerul, nu poate sa traiasca intr-un mediu bogat in oxigen. Prin studiile sale a aratat ca, celulele care au fost private de oxigen, sunt capabile sa-si schimbe mecanismul de producere al energiei, un mecanism care nu are nevoie de oxigen si devin capabile sa supravietuiasca unui mediu acid. Aceste noi feluri de celule sunt celulele canceroase. De la discursul celebrului doctor, oamenii de stiinta au reusit sa faca multe legaturi intre diverse boli si lipsa de oxigen precum si deseurile acide acumulate in corp.
Sangele cu PH de 7.3 este mai subtire decat sangele cu PH mai acid. Aciditatea este direct responsabila de coagularea sangelui. Un PH mai scazut inseamna un sange mai gros, pe care inima il pompeaza mai greu. Dezhidratarea si PH-ul scazut au, amandoua legatura cu, ceea ce noi numim, “tensiune mare”.
Aciditatea din corpul uman este rezultatul direct al unei diete dezechilibrate (bogata in zahar, sucuri, exces de proteine si de carbohidrati rafinati), a dezhidratarii, a stresului si a poluarii mediului in care traim. Toate acestea conduc la acidoza, dar si la boala si imbatranire prematura. Acidoza reduce capaciatea corpului de a absorbi minerale si nutrienti. Ea reduce producerea de energie si incetineste regenerarea celulara. Acidoza este direct responsabila de intarirea si ingrosarea arterelor, dand dureri de cap si duce la imbolnavire.
Intr-un corp acid, mentinerea PH-ului normal al sangelui se realizeaza greu. Cateodata, organismul nu are alta solutie dacat sa extraga din organe si alte tesuturi ca oasele si dintii mineralele alcaline atat de necesare bunei noastre functionari (de ex. calciu si magneziu) , si sa le elimine din organism, pentru a reface PH-ul. Rezultatul… toate tulburarile asociate lipsei de calciu si magneziu si alte minerale alcaline.
Prin ionizare, apa cu formula sa, H2O, se separa in H+ si OH- . Mineralele alcaline din apa, impreuna cu ionul de hidroxil (OH-) formeaza ceea ce se numeste apa alcalina. Consumand apa alcalina, aceasta asigura din abundenta minerale alcaline care ajuta la neutralizarea deseurilor acide din din corp.
Apa alcalina contine mai mult oxigen. La un PH de 7, apa are concentratii egale de ioni de hidrogen (H+) si de hidroxil (OH-). Dar cand PH-ul creste, la fel creste si procentajul de ioni OH-. Cand beti apa alcalina, beti apa cu mai mult oxigen, nu sub forma de O2, dar OH-, care este stabilizata in combinatie cu un mineral alcalin. Odata ajunsa in corp, doi ioni de hidroxil pot forma o molecula de apa si elibereaza un atom de oxigen, adica: OH-+OH-=H2O si O liber. In acest fel, mineralul alcalin este folosit pentru a neutraliza acizii, iar ionul de hidroxil elibereaza un surplus de oxigen celulelor noastre.