"Indiferent că este vorba despre o persoană sănătoasă, care vrea să-şi păstreze sănătatea, sau despre o persoană care este în faţa unei provocări, precum diabetul insulinodependent sau chiar un cancer în fază incipientă, apa alcalină reprezintă un început al procesului de refacere, de remisie. Oricât de sănătos te-ai considera, apa alcalină îţi poate îmbunătăţi starea. Îi poate ajuta pe bolnavii de cancer să-şi învingă boala, îi poate ajuta pe bolnavii de diabet să nu mai depindă de tratamentul cu insulină, dar şi o persoană care face sport să-şi îmbunătăţească performanţele."
Dr. Robert O. Young, nutriţionist, microbiolog şi naturopat

Apa kangen este apa vie?

Din cele mai vechi timpuri, apa a fost considerata ca este cheia pentru o viata mai lunga. In secolul 15, Ponce de Leon, un explorator spaniol, a inceput sa caute legendara “apa vie”. In timpuri mai recente, un om de stiinta roman si castigator al Premiului Nobel, dr. Henri Coanda, considerat parintele dinamicii fluidelor ("Efectul Coanda"), a fost intrigat de longevitatea oamenilor din Hunza. Ei traiau peste 100 de ani, se bucurau de o sanatate excelenta, fara cancer, fara carii dentare, si puteau avea copii chiar si la varste foarte inaintate. Valea Hunza, situata in nordul Pakistanului, este inconjurata de muntii Himalaya.
Timp de 60 de ani, dr. Henri Coanda si protejatul sau dr. Patrick Flanagan, au studiat oamenii din Hunza si stilul lor de viata. Dupa lungi cercetari, dr. Henri Coanda a ajuns la concluzia ca apa de baut din Hunza are o constructie si o structura unica, fiind responsabila pentru longevitatea locuitorilor din Hunza. Sursa lor de apa provenea din ghetarii din Himalaya si avea puncte diferite de inghet si de fierbere, o vascozitate diferita si o tensiune superficiala diferita. Ei au descoperit ca aceasta apa avea pH-ul alcalin ridicat si o mare cantitate de hidrogen activ (ioni-OH). Hidrogenul activ este  un atom de hidrogen ionizat, cu doi electroni. El are un electron suplimentar foarte slab legat si pe care il cedeaza cu mare usurinta. Aceasta apa “Hunza” avea, de asemenea, un potential negativ de oxidare (ORP) si un continut mare de minerale coloidale.
Dupa decenii de studii medicale si de cercetari stiintifice, in anul 1965, guvernul japonez a recunoscut oficial beneficiile medicale ale apei ionizate alcaline. De fapt, ionizatoarele fabricate de Enagic Corporation, au fost certificate ca dispozitive medicale de catre Ministerul Sanatatii din Japonia. Aceste ionizatoare Enagic transforma apa potabila de la robinet in apa alcalina Kangen, marca inregistrata Enagic si inseamna “a reveni la origine”.
Acesta apa trece printr-un proces de electroliza, inventat initial de Michael Faraday in anii 1800. Aceasta tehnologie a fost dezvoltata, in continuare, de catre oamenii de stiinta rusi la inceputul secolului 20. Apoi de catre oamenii de stiinta japonezi in anii 1960 si ‘70. In timpul electrolizei, apa este separata in apa alcalina si apa acida. Apa potabila alcalina are trei propietati masurabile, care sunt similare cu apa din ghetarii din Himalaya: (1) are un pH alcalin ridicat, (2) este bogata in antioxidanti (hidrogenul activ -OH), (3) este bogata in minerale coloidale.
Apa alcalina kangen este structurata, in asa fel, incat organismul o poate absorbi mai usor. In timpul procesului de electroliza, moleculele de apa devin hexagonale si micro-cluster, ceea ce inseamna ca apa kangen este compusa din grupuri de 4 pana la 6 molecule, in timp ce apa de la robinet, cat si apa din sticla, au o structura cu "grupuri" (clustere), de 13 – 15 molecule. Aceasta apa micro-cluster, o data ce ajunge in interiorul corpului, hidrateaza celulele mai bine si ajuta organismul sa se detoxifice mai eficient.  


 Dr. Hiromi Shinya, specialist in colon, de renume mondial si inventator al colonoscopiei, recomanda apa alcalina kangen. In cartea sa “Factorul enzimei”, afirma ca apa kangen este foarte buna pentru organism, datorita capacitatii sale incomparabile de hidratare, detoxifiere si anti-oxidare.
Prin combinarea apei Kangen hexagonale cu o dieta sanatoasa (80% fructe, legume, nuci, seminte, …), precum si evitarea sau minimizarea pe cat posibil a consumului de alimente acide, cum ar fi sucurile, alcoolul, produsele lactate, proteinele animale, cafeaua ..., cred ca putem trai intr-adevar mai mult, sanatosi, mai plini de energie si cu o vitalitate fantastica. Ceea ce genereaza toate acestea, va aparea mai devreme sau mai traziu, ca o adevarata apa vie.” Dr. Dave Carpenter, autor a numeroase carti, inclusiv Schimbati apa, schimbati-va viata!
Apa alcalina kangen este un antioxidant puternic. Este de 6 ori mai puternica decat sucul de portocale. Conţine o abundenţă de ioni de hidroxil (OH-) necesari pentru a incetini procesul de imbatranire. Apa alcalina kangen ar putea fi “apa vie” moderna.