"Indiferent că este vorba despre o persoană sănătoasă, care vrea să-şi păstreze sănătatea, sau despre o persoană care este în faţa unei provocări, precum diabetul insulinodependent sau chiar un cancer în fază incipientă, apa alcalină reprezintă un început al procesului de refacere, de remisie. Oricât de sănătos te-ai considera, apa alcalină îţi poate îmbunătăţi starea. Îi poate ajuta pe bolnavii de cancer să-şi învingă boala, îi poate ajuta pe bolnavii de diabet să nu mai depindă de tratamentul cu insulină, dar şi o persoană care face sport să-şi îmbunătăţească performanţele."
Dr. Robert O. Young, nutriţionist, microbiolog şi naturopat

Apa Kangen pentru sportivi

Se obtin performante deosebite atunci cand sportivii incep sa foloseasca apa Kangen!
Apa Kangen a schimbat capacitatile fizice a numerosi sportivi. Cei care alearga, reusesc sa scoata timpi mai buni, gimnastii sunt mai flexibili, cei care joaca hockey pe gheata nu mai au senzatia de arsura la iesirea de pe teren, culturistii au muschii mai bine definiti etc.
Efectele apei Kangen
Apa Kangen ajuta la miscarile, performanta si flexibilitatea muschilor. Atunci cand respiram, sau la fiecare contractie a musculaturii, corpul produce acid lactic si acid piruvic. Atunci cand acesti acizi sunt prezenti in muschi, apare o senzatie de arsura, iar muschiul slabeste, oboseste si nu mai raspunde eficient. Acest lucru se intampla, pentru a preveni suprasolicitarea muschiului in continuare, iar acesta sa aiba timp sa se refaca. Acest lucru creeaza mari probleme pentru sportivii de performanta care se antreneaza intens.
Cu cat bem mai multa apa Kangen, cu atat mai repede se elimina acesti acizi din tesutul muscular. Acest lucru face recuperarea mai rapida si micsoreaza micro-cicatricile la nivelul muschiului , precum si senzatia de slabire a muschiului. Alcalinitatea apei Kangen va neutraliza rezidurile metabolice acide foarte repede, reducand posibilitatea de accidentare a muschiului.
Sportivii si antrenorii stiu ca, schimbari mici ale PH-ului pot afecta serios performanta sportiva, pentru ca muschii “dau cele mai bune rezultate” la un anumit nivel al PH-ului , care nu permite mari modificari. De aceea, pe masura ce ne antrenam si depunem mai mult efort, sunt secretati acizi metabolici, PH-ul muschiului scade, iar productia de energie ATP (adenosine triphosphate) incepe si ea sa scada.
Deci, cu cat muschiul e mai acid, cu atat ii scade capacitatea de a se contracta. Atunci cand PH-ul scade in urma efortului fizic depus, corpul incearca sa se reechilibreze, sa revina la un PH neutru eliminand minerale precum calciu si magneziu. De aceea sportivii au nevoie in mod regulat sa consume suplimente de calciu si magneziu, pentru a evita crampele musculare. Prin folosirea apei Kangen in timpul si dupa activitatea sportiva, corpul nu mai elimina cantitati asa de mari de calciu si magneziu.
Sport si sanatate
Este important de stiut ca, desi unii sportivi sunt foarte performanti, aceasta nu inseamna neaparat ca sunt si sanatosi. De fapt, multi sportivi sufera de accidentari cronice, care se tot repeta in acelasi loc, probleme de inflamatie constanta, chiar cancer in forma incipienta. Unul dintre cei mai importanti factori este ca au constant un nivel mare de acizi metabolici in muschi. Solutia ar fi combinarea apei Kangen cu o dieta alcalina.
Crescand alcalinitatea corpului si reducand produsele foarte acide, sistemul natural de aparare al corpului impotriva acestor factori va putea lucra eficient. Fara produse foarte bogate in proteine, fara carbohidrati rafinati, batoane energizante sau tipuri de “bauturi pentru sportivi”! Indicat consumul de fructe, legume, cereale integrale, nuci, iar impreuna cu apa Kangen inseamna adevarata terapie pentru sportivi!
Sportivi care folosesc apa Kangen
Toney Freeman
Vinny Galanti
Flex Lewis

Apa Kangen este recomandata de specialisti

Shan Stratton, nutritionist sportiv renumit
Shan Stratton este nutritionist sportiv american, care lucreaza cu echipe mari precum: NBA, NFL, MLB, PGA, LPGA, NASCAR, NHL, NY YANKEES, AZ DIAMONDBACKS, HOUSTON ROCKETS, LA DODGERS, etc, dar si cu nenumarati sportivi in mod individual, precum Maria Sharapova, Reggie Jackson, Cynthia Cooper, Kurt Warner, si altii.
El a declarat ca, pentru sportivi, consumul de apa Kangen este veriga lipsa in programul de performanta. Aceasta afirmatie a facut-o dupa ce, 15 ani a “tratat” marii sportivi cu suplimente nutritive de mare calitate, enzime si produse probiotice.
Shan a studiat apa Kangen si a testat-o pe el, inainte sa o introduca in programele sale nutritionale. El s-a intalnit cu oamenii de stiinta ai companiei Enagic, firma producatoare a apei Kangen, si a testat, intai, efectele sale miraculoase.
Motivele cercetarii sale atat de amanuntite sunt profesionalismul si credibilitatea de care se bucura printre cele mai mari celebritati sportive ale lumii si printre importanti antrenori.
Wade Lightheart, Triplu campion la bodybuilding natural in Canada
Cu ajutorul apei Kangen, Wade a revenit si a castigat campionatul de bodybuilding in Canada dupa o pauza de cativa ani. El a scris apoi o carte despre experienta sa unde a declarat ca, dupa cateva zile de apa Kangen, a reusit sa elimine o cantitate semnificativa de grasime din corp, ajungand sa se antreneze intr-un timp foarte scurt, de doua ori mai mult si mai intens decat in primele doua “perioade de glorie”, fara ca acest lucru sa-i provoace dureri, inflamatii sau crampe musculare.
In cartea sa, prezinta importanta hidratarii, riscurile dezhidratarii la sportivi, mentinerea balantei intre acid-alcalin si rolul radicalilor liberi in problemele sportivilor, (pentru mai multe informatii despre radicali liberi, cititi articolul Antioxidanti) arata cum pot sportivii sa se foloseasca de apa Kangen pentru a scurta perioadele de recuperare, cum pot sa-si imbunatateasca VO2 MAX (oxygen carrying capacity) si sa reduca sansele de accidentare.
Susan Lark, profesorul-doctor in medicina si cartea sa:
The Chemistry of Success: Six Secrets of Peak Performance sau Chimia succesului: Cele 6 secrete care duc la atingerea performantei.
Susan Lark vorbeste in cartea sa despre importanta mentinerii echilibrului intre acid si alcalin, pentru sportivii de performanta, dar si pentru sanatate, in general. Ea sustine urmatoarele:
“Beneficiile apei alcaline create prin electroliza, nu se reduc doar la marea ei capacitate de a echilibra PH-ul celular si muscular, sau la neutralizarea acizilor. Datorita faptului ca apa alcalina a castigat prin procesul de electroliza un mare numar de electroni, ea este capabila sa doneze acesti electroni oxigenului activ din corp care formeaza radicalii liberi, asadar, devine un super-antioxidant. Donand excesul de electroni, apa alcalina este capabila sa opresca procesul de oxidare care are loc in tesutele normale din cauza radicalilor liberi de oxigen.”
“The benefits of the alkaline water created through electrolysis far exceed just its ability to gently raise the pH of the cells and tissues of the body and to neutralize acids. Because the alkaline water has gained a significant number of free electrons through the electrolysis process, it is able to donate these electrons to active oxygen free radicals in the body, thereby becoming a super antioxidant. By donating its excess free electrons, alkaline water is able to block the oxidation of normal tissue by free oxygen radicals.”
Ea sustine ca, un alt mare beneficiu al procesului de electroliza este faptul ca marimea particulelor de apa este redusa cu aproximativ 50% fata de apa normala. “Asta permite ca apa alcalina ionizata sa fie mult mai repede absorbita in corp, asadar marind capacitatea de hidratare a apei, de a transporta ionii negativi si efectul de alcalinizare la toate celulele si tesuturile din corp.”
Consumand apa Kangen, senzatia de balonare, de retentie a apei in stomac, de “broaste in burta” dispare, absorbtia facandu-se atat de repede, incat in 60 de secunde ajunge deja la creier, pe cand o apa obisnuita ajunge dupa 10 minute.
“Daca PH-ul tau este acid, un aparat care face apa alcalina poate fi un mod sigur, finut si eficace de a-ti reechilibra PH-ul la nivelul tuturor celulelor din corp si iti furnizeaza un exces de electroni care actioneaza ca super antioxidanti.”
“If you are overly acidic, an alkaline water device can provide a safe, gentle, and effective way of restoring the pH balance of all the cells in your body as well as providing excess free electrons to act as super antioxidants.”
Majoritatea oamenilor, incluzand aici sportivii, nu consuma destule alimente bogate in minerale alcaline, ca de exemplu: nuci, seminte, fructe si legume. Dieta este foarte bogata in alimente care formeaza in corp reziduri acide, ca de exemplu: carne, peste, oua, lactate. Din cauza unei diete dezechilibrate, apare un risc mare de acidoza, fapt care poate sa le afecteze starea de sanatate si performantele sportive. Pe langa faptul ca, performanta sportiva poate fi compromisa, lipsa de apa suficienta in organism poate duce la crampe musculare, oboseala generala si lipsa coordonarii. Este nevoie de ceva care sa diminueze si sa combata aceste efecte.
De vreme ce hidratarea este un factor important in prevenirea oboselii muschilor, consumul de apa ionizata Kangen inaine, in timpul si dupa exercitiile fizice, are un mare impact pozitiv asupra performantei.
Foloseste Kangen Water® la sala de fitness
Este clar ca hidratarea corespunzatoare in timpul antrenamentului este vitala pentru o sanatate optima. Kangen Water® este alegerea evidenta cand iti alegi apa in timpul acestor activitati. Umple-ti recipientul refolosibil pentru apa cu Kangen Water®. Nici apa de la robinet, nici cea imbuteliata nu asigura nutrientii necesari pentru sanatatea fizica. Insa folosind aparatul Enagic acasa, iti poti aduce apa pura, sanatoasa, alcalina la orice antrenament. Kangen Water® inlatura toxinele si e o sursa de antioxidanti, ceea ce o face cea mai sanatoasa alegere. Urmeaza-ti in mod constiincios programul de fitness si apeleaza la sprijinul familiei si prietenilor. Asta te va ajuta sa ramai motivat si concentrat.
Indicatii generale
Pe langa consumul unei ape sanatoase, iti poti imbunatatii starea generala printr-un program bazat pe activitatea fizica. Aceasta iti imbunatateste echilibrul, reduce riscul aparitiei bolilor cronice si conduce la un metabolism propice.
Urmand sfaturile si directiile ce urmeaza vei putea deveni mai increzator cand mergi la o sala de fitness sau chiar pe strada. E nevoie de planificare, cunostinte si sprijin pentru a-ti indeplini scopul. Prin disciplina si efort sustinut vei ajunge sa te autodepasesti.
Testeaza-ti enduranta. Incearca sa mergi un kilometru si apoi sa-ti verifici timpii si reactiile fizice. Esti epuizat sau gata sa mergi inca un kilometru? Verifica-ti pulsul inainte si dupa exercitiu.
Testeaza-ti flexibilitatea fizica. Stai drept in picioare si observa cat de tare te poti intinde. Iti poti atinge genunchii sau degetele de la picioare? S-ar putea sa fii surprins sa aflii cat de multe poti face deja cu corpul tau.
Este important sa incluzi in exercitiile tale atat antrenamente cardio cat si de forta. Forta este necesara mai ales daca scopul tau este sa scazi in greutate. Iti va mentine metabolismul activ timp de doua zile. Acesta se refera la rata cu care corpul tau arde caloriile in exces. Cu cat acesta este mai accelerat, cu atat mai multe calorii sunt arse. Pentru fiecare 3500 de calorii consumate, corpul tau pierde jumatate de kilogram de grasime.
Programul tau ar trebui sa includa 3 zile de antrenament de forta si 4 zile de cardio. E foarte important sa te odihnesti intre exercitiile de forta. Asta le va permite muschilor tai sa se relaxeze si recupereze.
Aminteste-ti sa te hidratezi corespunzator cand faci exercitii. Cu aproximativ 2 ore inainte sa incepi, incearca sa bei jumatate de litru de apa si apoi din nou cu jumatate de ora inainte. Nevoia ta de apa variaza in functie de locatie si de intensitatea antrenamentului. Cu cat mediul este mai calduros si intensitatea antrenamentului este sporita, cu atat vei avea nevoie de mai multa hidratare.