Timp de 60 de ani, dr. Henri
Coanda si protejatul sau dr. Patrick Flanagan, au studiat
oamenii din Hunza si stilul lor de viata. Dupa lungi cercetari, dr. Henri
Coanda a ajuns la concluzia ca apa de baut din Hunza are o constructie si o
structura unica, fiind responsabila pentru longevitatea locuitorilor din Hunza.
Sursa lor de apa provenea din ghetarii din Himalaya si avea puncte diferite de
inghet si de fierbere, o vascozitate diferita si o tensiune superficiala
diferita. Ei au descoperit ca aceasta apa avea pH-ul alcalin ridicat si o mare
cantitate de hidrogen activ (ioni-OH). Hidrogenul activ este un atom de
hidrogen ionizat, cu doi electroni. El are un electron suplimentar foarte slab
legat si pe care il cedeaza cu mare usurinta. Aceasta apa “Hunza” avea, de
asemenea, un potential negativ de oxidare (ORP) si un continut mare de minerale
coloidale.
Dupa decenii de studii medicale si
de cercetari stiintifice, in anul 1965, guvernul japonez a recunoscut oficial
beneficiile medicale ale apei ionizate alcaline. De fapt, ionizatoarele
fabricate de Enagic Corporation, au fost certificate ca dispozitive medicale de
catre Ministerul Sanatatii din Japonia. Aceste ionizatoare Enagic transforma
apa potabila de la robinet in apa alcalina Kangen, marca inregistrata
Enagic si inseamna “a reveni la origine”.
Acesta apa trece printr-un proces de
electroliza, inventat initial de Michael Faraday in anii 1800. Aceasta
tehnologie a fost dezvoltata, in continuare, de catre oamenii de stiinta rusi
la inceputul secolului 20. Apoi de catre oamenii de stiinta japonezi in anii
1960 si ‘70. In timpul electrolizei, apa este separata in apa alcalina si apa
acida. Apa potabila alcalina are trei propietati masurabile, care sunt similare
cu apa din ghetarii din Himalaya: (1) are un pH alcalin ridicat, (2) este
bogata in antioxidanti (hidrogenul activ -OH), (3) este bogata in minerale
coloidale.
Apa alcalina kangen este
structurata, in asa fel, incat organismul o poate absorbi mai usor. In timpul
procesului de electroliza, moleculele de apa devin hexagonale si micro-cluster,
ceea ce inseamna ca apa kangen este compusa din grupuri de 4 pana la 6
molecule, in timp ce apa de la robinet, cat si apa din sticla, au o structura
cu "grupuri" (clustere), de 13 – 15 molecule. Aceasta apa
micro-cluster, o data ce ajunge in interiorul corpului, hidrateaza celulele mai
bine si ajuta organismul sa se detoxifice mai eficient.
“Prin combinarea apei Kangen
hexagonale cu o dieta sanatoasa (80% fructe, legume, nuci, seminte, …), precum
si evitarea sau minimizarea pe cat posibil a consumului de alimente acide,
cum ar fi sucurile, alcoolul, produsele lactate, proteinele animale, cafeaua
..., cred ca putem trai intr-adevar mai mult, sanatosi, mai plini de energie si
cu o vitalitate fantastica. Ceea ce genereaza toate acestea, va aparea mai
devreme sau mai traziu, ca o adevarata apa vie.” Dr. Dave Carpenter,
autor a numeroase carti, inclusiv Schimbati apa, schimbati-va viata!
Apa alcalina kangen este un
antioxidant puternic. Este de 6 ori mai puternica decat sucul de portocale.
Conţine o abundenţă de ioni de hidroxil (OH-) necesari pentru a incetini
procesul de imbatranire. Apa alcalina kangen ar putea fi “apa vie” moderna.